Il Colle - Prosecco Treviso D.O.C. Brut 10P011
4.7/5 (7)
Minősítés: DOC Treviso, Brut Terület: Treviso Blend: Glera Savtartalom gr/l: 5,5-6,5 Alkoholtartalom: 11 % vol Maradékcukor gr/l : 10-12 gr /l Ph - tartalom: 3,10-3,20 Készítés: Tartályban történő erjesztés, max 20°C-on. Válogatott élesztők felhasználásával. Erjesztés körülbelül 10 napig. Martinotti módszer. Érlelés : 30- 40 nap autoklávban, szabályozott hőmérséklet 15 °C , kiválasztott spumante élesztők alkalmazásával, majd 8 napos hűtés következik. Szín: Halvány szalmasárga, zöld árnyalatokkal. Illatvilág: Gyümölcsös, zöld almára emlékeztető illat. Tipikus aromás jegyek. Ízvilág : Száraz, jól kiegyensúlyozott és harmonikus. Ajánlás: Zöldséglevesekhez, grillezett halakhoz Szervírozási hőmérséklet : 6-8°C