IL Colle – Prosecco Conegliano Valdobbiadene D.O.C.G. Superiore Spumante Brut 10P013
4.8/5 (11)
Terület: Conegliano Valdobbiandene , San Pietro di Feletto
Blend: 100 % Glera
Savtartalom gr/l : 5,5-6,5
Alkoholtartalom: 11 % vol
Maradékcukor gr/l : 10-12gr/l
Ph - tartalom : 3,10-3,25
Készítés: Tartályban történő erjesztés, max 20°C-on. Válogatott élesztők felhasználásával. Martinotti módszer. Érlelés : 30- 40 nap autoklávban, szabályozott hőmérséklet 15 °C , kiválasztott spumante élesztők alkalmazásával, majd 8 napos hűtés következik.
Szín: Halvány szalmasárga, zöldes árnyalatokkal.
Illatvilág: Gyümölcsös árnyalatok, melyek zöld almára emlékeztetnek,tipikus aromás illatok.
Ízvilág : Száraz, kiegyensúlyozott és harmonikus.
Szervírozási hőmérséklet : 6-8°C